carolineCaroline Doornenbal

Caroline Doornenbal (Den Haag, 1958) volgde de lerarenopleiding aan d’Witte Lelie in Amsterdam, richting Textiele werkvormen en Handvaardigheid. Daarna werkte ze onder andere als creatief therapeut. Nog weer later ging ze naar de Kunstacademie in Haarlem waar ze in 2008 afstudeerde in ‘vrij schilderen’. Sinds 2008 exposeert ze met enige regelmaat zowel solo als in groepsverband. De kunstenaar is lid van de landelijke kunstenaarsvereniging De Ploegh, de Haarlemse kunstenaarsvereniging KZOD en het Garenkokerskollektief.
Caroline maakt veelal abstracte schilderijen op papier, hout en doek in aardse tinten met soms een pastelkleur. Haar werk is altijd een weerslag van het leven. “Creëren helpt mij emoties uit te drukken
die moeilijk te verbaliseren zijn. Schilderen (de dialoog met mijzelf) is een sterke behoefte. Het geeft rust en gek genoeg tegelijkertijd ook onrust”.

Positie aan tafel

De laatste tijd is Caroline weer terug bij haar eerdere thema: ‘Positie aan Tafel’, tevens de titel van haar meest recente werk. Hierbij is haar plek aan tafel vroeger in het gezin het uitgangspunt. 
Caroline schildert de krachtvelden aan tafel, anders gezegd de krachtvelden in het leven. Waar zit je? Welke ruimte neem je in en hoe reageer je op elkaar? Haar werk gaat over het verlangen om gezien te worden, de wens verbonden te zijn. “Verlangen is de rode draad in mijn schilderijen”.